sunnuntai 6. elokuuta 2023

Myrland (NOR) - Jällivaara (SWE) - Suomi

Hyvin nukutun yön jälkeen aamulla suuntasimme klo 9.30 paikallista aikaa kotimatkalle E6 tietä mukaillen. Norjan mittapuussa kyseessä on varsin norjalainen tie eli hyväkuntoista asfalttia sekä mutkaa mutkaan perään ryyditettynä asuntoautopataljoonilla. Onneksi niistä pääsee ohi. Norja jäi taakse eikä se tälläkään kerralla pettänyt odotuksia. Emme ajaneet sateessa yhtään. Nyt pitää vetää rasti seinään. Yli 1000 km tuli matkaa taitettua ja ainoan kerran tihutti vähän vettä silloin kun Refnesissä odotimme lauttaa. Toki täytyy todeta että tullessa Ruotsissa satoi senkin edestä.

Palatessa vietimme vielä yhden yön Jällivaarassa. Aamulla starttasimme aikaisin, lämpötila oli viileänkostea mutta kun lähestyimme Suomea niin säärintama puski vastaan. Enpä muista milloin viimeksi ajopäivä olisi aloitettu +12 C lämpötilassa ja lopetettu +31 C helteessä. Oman lisämausteensa soppaan toivat juuri samaan aikaan Etelä-Ruotsissa ja Etelä-Norjassa riehunut Hans -myrsky joka ei onneksi reitille osunut vaikka sellaistakin spekulaatiota oli ilmassa.

Summattuna hyvä reissu oli jälleen! Vuonomaa tarjonnee tulevaisuudessa vielä muutoman uuden käyntikerran. Kaiken kaikkiaan hieman yli 3800 km tuli mittariin Helsinki - Å - Helsinki reitillä.


Narvik


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti