torstai 3. elokuuta 2023

Jällivaara (SWE) - Nupen (NOR)

Torstai-aamu alkoi aurinkoisena. Alkumatka oli edelleen varsin metsäinen E10 valtatietä mukaillen mutta iltapäivää kohden maisemat muuttuivat vuonommiksi sillä ylitimme Norjan rajan n. 14.30 paikallista aikaa. Tätä ennen Kiirunan kohdilla nautimme hieman välipalaa ja oli pakottava tarve myös laittaa lisävaatetusta päällä vilun uhatessa. 

Kun täällä päin mopoilee niin kannattaa huomioida ettei tankkauspisteitä ole ihan joka kylässä. Kiirunassa kannattaa tankata, seuraava tankkauspiste oli Abiskossa n.  100 km päässä ja sitten seuraava olikin jo Norjan puolella, välimatkaa sinnekin jotain päälle 100 km. Käytännössä kun trippimittariin pyörähtää 100 km kannattaa ryhtyä etsimään tankkauspistettä. Esimerkiksi Riksgränsenissä ei ole polttoaine-asemaa vaikka se on suht suosittu matkailukeskittymä.

Abiskossa tauolla

Kun laskeuduimme alas Jäämeren rantaa ilmasto muuttui hyvin nopeasti ja lämpötilamittari näytti hämmästyttävästi +25 C. Norjassa. Uskokaa tai älkää. E10 yhtyy Narvikin lähistöllä valtatiehen E10 josta jatkoimme pohjoista kohti. 

Brervikin Essolla


Brervikissä taasen hieman tankkausta ja sitten lähdimme ajamaan teitä E10 ja 83 pitkin kohti Harstadia. Helteinen Harstad oli varsin mukava norjalainen kaupunki vuonon rannalla josta teimme ostokset Kiwissä ja pienen keskustakierroksen jälkeen lähdimme ajamaan tietä 849 eteenpäin mistä löysimme Nupen utsiktpunkten (tarkoittanee näköalapaikkaa) lähistöltä telttapaikan. 

En tiedä lasketaanko tämä nyt vuonoksi vai mereksi. Kuitenkin jonkun lätäkön viereen päädyttiin. Ihan kivat maisemat.  Eikä ollut muita. Tuulenpuuska vaan kaatoi puolet Blåband -ruokapussista rantakiville lokkien appeeksi mutta kuitenkin sai sen vertaa syötyä että huomisaamuun pärjäsi. Wilderness stew 4ever.


Ajopäivän päätteeksi päivällinen rantakivillä



Mopot ja teltat löysivät paikkansa vuonon/meren/lätäkön/merivettä sisältävän objektin rannalta

Päivän reitti Ruotsin rajalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti