sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Gol (NOR) - Lekkvattnet/Lautasalmi (SWE)

Vettä, vettä ja vettä. Se oli tämän päivän teema. Tarkoitus olisi ollut viettää vielä yksi päivä vuonoilla mutta infernaalinen koko Etelä-Norjan päälle parkkeerannut sadealue muutti suunnitelmia.


Myös Suomen tiedotusvälineistä luetut uutiset kertoivat kotimaassa vallitsevasta pitkästä hellejaksosta saivat aikaan sen että varasimme laivamatkan takaisin tiistai-illalle Tukholmasta Turkuun ja lähtimme kohti Ruotsia. N. Klo 1130 mopedit starttasivat ensimmäisenä etappina olevaa Hønefossia. Vettä tuli enemmän ja vähemmän. Hønefossissa mopot saivat juotavaa ja miehet syötävää.



Matka jatkui Oslon pohjoispuolella kohti Jevnakeria tietä E16 seuraillen. Sade taukosi vain alkaakseen hetken päästä uudelleen. Huomasin Hondassa mielenkiintoisen ominaisuuden, sateella ajaessa pitkään yli 80 km/h nopeudella moottorin lämmöt tippuvat reilusti, alimmillaan mittari näytti 65 C kun normikäyntilämpötila on n. 79-80 C.  Ilmeisesti vedellä on aika hyvät jäähdyttävät ominaisuudet ainakin tässä mallissa. Matka jatkui kohti viimeistä Norjan puolen isompaa kylää Kongsvingeriä jossa pidimme tauon yrittääksemme väistää Yr.non tutkakuvalla vaanivia ilkeitä sadealueita. Epäonnistuimme kuitenkin tässä surkeasti. Vaikka Kongsvingerissä aurinko oli ryhtynyt paistamaan, Ruotsin ja Norjan rajan tuntumassa alkoi taas satamaan kaatamalla. Kerran jo kuivuneet vaatteet kastuivat jälleen. E16 tie oli kuitenkin sateesta huolimatta ihan suht kivaa mutkapätkää mitä taittoi prätkällä paljon mieluummin kuin Tukholma-Oslo välin suoraa E18 tietä.

Olimme aamulla varanneet soittamalla majoituksen Ruotsin puolelta eräältä leirintäalueelta mutta paikanpäällä kävi ilmi että jonkun erehdyksen takia yösijaa ei olisikaan meille tarjolla ollenkaan. Pienen selvittelyn jälkeen majapaikan hoitaja sai kysyttyä meille majoituksen viereisestä Lekkvattnetin kylästä. Majoitus oli hieman arvokkaampi kuin mitä aikaisemmat (900 SEK) mutta on täällä sentään lakanat talon puolesta!

Sateenkaaren päästä löytyy ainakin ruotsalainen lomamökki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti